• Szolnok, Jubileum tér 6. Nyitva tartás: Kedd - Péntek (8.00 - 16.30) Szombat (08.00 - 16.30)
  • Időpont foglalás és információk:+36706280988

Fantana Kutyaszalon

Kutyafodrászat és kutyakozmetika szolnok

Mobile Menü

Szolgáltatásaink

Komplett szolgáltatás:

A kutyakozmetika komplett szolgáltatása tartalmazza a lent felsorolt szolgáltatásokat együttvéve.  A"Kutyafajták" menüpontban részletes leírást találhat a különböző kutyafajtákhoz megfelelően.

Szőrbontás (kivéve rövid szőr). Ez nagyon sok időt is igénybe vehet, ha filcesedett, csomósodott szőrrel hozzák a kutyust.
Fajtának és a gazdi igényeinek megfelelő nyírás vagy trimmelés.

Tappancs szőrmentesítése. A tappancsaikon lévő túl hosszú szőr akadályozhatja kutyusainkat a járásban, ami különböző kellemtlenségekkel járhat. (pl: csúszós padlón lábaik szétcsúszhatnak, esős időben zavaró lehet a vizes szőr taplukhoz való tapadása, illetve  különböző fűfélék tappancsba való ragadása.)

Karomvágás. Nagyon fontos a rendszeres karomvágás, mert úgyszintén zavarhatja őket a járásban, illetve egészségügyi problémát is okozhat.
Fültisztítás. Gyulladt fül esetén ez hosszabb folyamat is lehet.
Fürdetés.
Bűzmirigy kezelés. Nem mindig szüksésges a bűzmirigy kezelése. Csak indokolt esetben távolitjuk el illetve ha a gazdi ragaszkodik hozzá.
Szárítás. 
Utónyírás, fazonalakítás.
 

Bontás, zsinórozás, szalagozás

A bontás célja a teljes csomómentesség elérése és a  fajtajelleg megőrzése. Az elhalt szőrzet eltávolítása és az aljszőrzet kibontása. Mindig a  fajtához és a folyamatokhoz szükséges eszközökkel dolgozunk. Kefe, fésű, filcbontó, filcbontó spray. A zsinóros, szalagos szőrt nem keféljük, hanem kézzel bontjuk.

Mosás, szárítás

Nagy odafigyelést igényel. Minden fajtánál más-más gyakorisággal kell végeznünk, hiszen egy yorkshire terrier kutyát, bolognese stb. 3-4 hetente, míg egy pulit vagy rövidszőrű kutyát évente 2-3 alkalommal fürdetünk. Fontos a jó samponválasztás, mert a kutyák szőrzete fajtaspecifikus, ezért nem mindegy , hogy melyik fajtánál milyen tipusú sampont használunk. A szárításkor mindenképpen ügyeljünk a teljes száradásra
 

Nyírás

A nyírás lehet gépi vagy kézi. Gépi nyírás esetén elektromos nyírógépet, kézi nyírás esetén ollót és ritkító ollót használunk.
 

Trimmelés

Trimmelés
A trimmelés feltétele a szőr trimmelhetősége, ami azt jelenti, hogy a szőr a növekedési folyamat végén elhal, és fájdalom nélkül kihúzható a szőrtüszőből (ezek a szőrszálak általában fakóbb színűek). A trimmelés kézzel történik gumiujj, esetleg trimmelőkés használatával. Az elhalt szőr kihúzása után a szőrtüszőnek van egy rövid pihenőideje, majd megindul az új, életerős szőr növekedése. A trimmelés azért fontos, hogy az elhalt szőrszálak helyett új szőr növekedhessen. A trimmeletlen szőrnél akár bőrproblémák is kialakulhatnak. A trimmelést igénylő kutyafajták nyírása a szőr ellágyulásához, a szőrminőség romlásához vezethet.

Trimmelni háromféle szőrtípust lehet:
- Drótos szőrtípus (airedale terrier, drótszőrű magyar vizsla, foxterrier, welsh terrier stb.)
- Szálkás szőrtípus (szálkás szőrű tacskó, skót terrier, west highland white terrier - westie, schnauzer stb.)
- Vegyes szőrtípus (szetterek, spánielek, hosszú szőrű tacskó)
 

Fültisztítás

A fület nem szabad gyakran tisztítani, mert ezzel kitisztítanánk a természetes védekezőflórát is. Sok fajtának a külső hallójáratban kisebb szőrszálak nőnek, melyeket a fültisztítás előtt el kell távolítani. A fültisztítást fültisztító folyadékkal és  speciális szerszámmal végezzük.
 

Karomvágás

A kutyáknál a karmok mozgás közben természetesen kopnak. Ezért fontos, hogy a kutya sokat mozogjon. Amikor stabil állásban a karom tartja a testsúlyt, és nem a talp- és ujjpárnák szükség van a karom nyírására. A farkasköröm folyamatos karbantartása nagyon fontos, mert sajnos nem odafigyelés mellett komoly problémákat okozhat.
 

Bűzmirigy tisztítás, kezelés

A bűzmirigy a farok alatt található, párosan elhelyezkedő, tömlő alakú szerv. Segíti a kutyáknál az egyedfelismerést, illetve területjelölést. Nem kell gyakran tisztítani, csak ha a mirigyzacskók túlzottan telítettek, vagy gyulladtak. Ürítés esedékességének egyéb jelei:
- a kutya rágja a környékét,
- vagy "szánkázik" (a farkat felemelve a fenekén csúszik a földön, bár ez lehet bélférgesség jele is!),
- bőrprobléma
- vagy akár középfülgyulladás.

Fogkőeltávolítás narkózis nélkül

fogkőeltávolítás
Emmi-Pet
A világ első 100% ultrahangos fogkeféje állatok számára.
- Dörzsölés nélküli és gyengéd fogtisztítás
- 12mm mélyen hat a fogínyben
- Segítség az ínygyulladás, parodontitis, fogkő és rossz szájszag ellen
- Nincs motor, így nincs rezgés, zajtalan működés

Legyetek a vendégeink

Ultrahangos Fogtisztítás
Emmi-Pet
A világ első 100% ultrahangos fogkeféje állatok számára
Kutyafajták
Kutya fajták listája
Az alábbi táblázat összegyűjtve tartalmazza a különböző fajtákat.
Hasznos linkek